Vannforbruket er noe du bør ha i tankene når du overveier om du skal investere i en kokende vannkran. Med en Quooker unngår du å sløse med vannet, siden du kun tapper den mengden vann du trenger, i motsetning til en vannkoker som krever at du koker opp minst en halv liter, selv om du bare skal ha en kopp te. I mange tilfelle ender du også med å helle ut det du ikke bruker, for å unngå å koke opp vann som har stått i vannkokeren på nytt. Med en Quooker blir derfor vannforbruket ditt lavere, og det samme blir strømregningen, fordi du bruker mindre energi på å koke vann. Det påvirker ikke bare økonomien din, men også miljøet.

For mange er dette helt sikkert et kjent scenario: du står ved kjøkkenvasken og åpner krana for å få varmtvann, men det tar lang tid før det varme vannet faktisk kommer, noe som resulterer i et stort vanntap. En viktig faktor i forhold til hvor lenge du må vente på at vannet skal bli varmt, er hvor varmtvannsberederen din er plassert. Dvs. hvor lang reisevei vannet har fra berederen til kjøkkenkrana.

Hvis avstanden mellom kran og varmtvannsbereder er for stor, vil det være en fordel å ha en kokende vannkran på kjøkkenet. Quooker tilbyr en COMBI+ beholder som blander kokende vann inn i det kalde. Etterhvert som det varme vannet fra varmtvannsberederen når frem til blandeventilen, blandes det mindre og mindre kokende vann i. Det betyr at vannet er varmt så snart du åpner kranen.

Alt i alt kan en kran med kokende vann bidra til å minske vannforbruket, og dermed også skåne miljøet og lommeboka.